سئو بوی: کارمندان و مهندسان گوگل با انتشار نامه ای بلندبالا از این شرکت آمریکایی خواستند که از همکاری با دولت چین برای توسعه موتور جستجوی سانسورشده در این کشور دست بردارد.
به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، مدتهاست که بحث بر سر همکاری گوگل با دولت چین برای توسعه یک موتور جستجوگر داخلی و سانسور شده که به صورت خودکار نتایج کاوشهای کاربران را فیلتر می کند، داغ شده است ولی با وجود همه مخالفت هایی که تابحال برای گوگل بوجود آمده است، به نظر می آید که این شرکت آمریکایی می خواهد همچنان به این همکاری ادامه دهد.
با عنایت به وسعت کشور چین و جمعیت بالای آن، خیلی از غول های تکنولوژی همواره نظر و توجه خاص و ویژه ای به آن دارند و حضور در بازار این کشور برای آنها به معنای موفقیت و دستاوردهای بزرگی خواهد بود.
چند سال پیش شرکت آمریکایی گوگل تحت تاثیر قوانین محدودکننده و سخت گیرانه دولت چین، اعلام نمود که دیگر با این کشور همکاری نمی کند و بنا بر این باز خیلی از سرویس های خودرا در این کشور از دسترس خارج کرد.
این در حالیست که تازه ترین گزارش های انتشار یافته نشان داده است که بالغ بر ۲۰۰ نفر از کارمندان ارشد، مهندسان و متخصصان فعال در گوگل با انتشار نامه ای بلندبالا از این شرکت خواسته اند که به منظور احقاق حقوق کاربران جهانی درباب استفاده و دسترسی آزادانه به اینترنت، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از ادامه و تکمیل همکاری با دولت چین خودداری کرده و از توسعه یک موتور جستجوگر که به خودسانسوری و فیلترینگ خودکار مجهز است، دست بردارد.
برمبنای گزارشی که در گاردین آمده است، به عقیده کارشناسان، در صورتیکه گوگل باز هم به تمامی این مخالفت ها بی توجهی کند، به نظر می آید که در آینده ای نزدیک تحت فشارهای مردمی، نظارتی و دولتی بسیاری در ایالات متحده آمریکا قرار بگیرد و محبوبیت خودرا تا حد زیادی از دست دهد. این امر می تواند علاوه بر شهرت گوگل، ارزش سهام آنرا باز به شدت تحت تاثیر قرار دهد و آنرا با اتهاماتی نظیر کمک به سانسور و فیلترینگ اینترنت و نقض حقوق بشر مواجه سازد.
کشور چین یکی از معدود کشورهایی است که قوانین و مقررات محدودکننده و سخت گیرانه ای جهت استفاده از خدمات اینترنتی و آنلاین وضع کرده و به سانسور و فیلترینگ شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها در جهان معروف است.
گوگل در سال ۲۰۱۰ میلادی در اعتراض به تلاش چین برای محدود کردن استفاده آزادانه شهروندانش از اینترنت، خیلی از سرویس های خودرا در این کشور قطع کرده بود.
گفته میگردد نسخه سانسور شده این موتور جست و جو مقرر است به صورت یک اپلیکیشن اندرویدی توسعه داده شود و در دسترس کاربران چینی قرار گیرد.
خیلی از کمپین های پشتیبانی از حقوق کاربران اینترنت در چین در سال های اخیرتلاش های زیادی کرده اند تا دولت این کشور را متقاعد کنند که استفاده آزادانه از خدمات آنلاین حق تمامی شهروندان است و باید با انتخاب آگاهانه آنان صورت گیرد و دخالت سران دولتی تاثیری در کاهش محبوبیت شبکه های اجتماعی و سرویس های اینترنتی نخواهد داشت.



You may also like