به گزارش سئو بوی، در حالیکه سودجویان از طریق های مختلف برای کلاهبرداری و فریب کاربران استفاده می نمایند، کلاهبرداری از راه لینک شخصی اینروزها بیشتر از گذشته شایع شده و بنا بر این همواره سفارش می شود که کاربران در رویارویی با موارد مشکوک هوشیار باشند.

به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، یکی از اقدامات کلاهبرداران این است که با راه اندازی سایت های جعلی که شبیه به سایت های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده های مالی اقدام می کنند؛ در این شیوه که اصطلاحاً به فیشینگ مشهور است، بوسیله اطلاعات واردشده توسط کاربران در صفحات جعلی حساب های بانکی قربانیان خالی می شود. از طرفی یکی از شگردهای کلاهبرداران سایبری برای در طعمه قرار دادن مردم این است که با سوءاستفاده از احساسات شهروندان به ارسال لینک های حاوی بدافزار و سرقت اطلاعات شهروندان اقدام می کنند.

به عبارتی فیشینگ یک تهدید سایبری شمرده می شود و اگر بخواهیم در مقابل تهدیدات سایبری ایمن باشیم، باید موارد امنیتی را رعایت نماییم. یکی از موارد امنیتی این است که هوشیار باشیم، هر ایمیلی را باز نکرده و روی هر لینکی کلیک نکنیم، آدرس سایت ها را دقیق چک نماییم که همان آدرس مورد نظر باشد، زمانی که یک سایت ما را به مرحله پرداخت هدایت می کند، دقت نماییم که مثل همان نوشته شده باشد.

بقیه موارد امنیتی هم اینطور است که لازم بوده سیستم عامل و مرورگرمان را همیشه به روز نماییم، آنتی ویروس اصلی و معتبر داشته باشیم که خاصیت های امنیت اینترنتی داشته باشد، همچون خاصیت حفاظت در مقابل وب سایت ها و لینک های آلوده. مرورگرها به طور معمول از جانب آنتی ویروس افزوده می شود و آنها بخش زیادی از فیشینگ را تشخیص می دهند؛ هم چنین اگر لینک پرداخت بوسیله ایمیل ارسال شد نباید بوسیله آن به اینترنت بانک و ایمیل خود وارد شویم.

در این روش، کلاهبرداران سایبری از عدم آگاهی خیلی از کاربران بهره برده و با شگردهای جدید اهتمام بر فریب کاربران و سرقت اطلاعات حساب بانکی آن داشته و در تازه ترین شیوه های کلاه برداری با ارسال پیامک های حاوی لینک های جعلی در این خصوص اقدام می کنند.

در این شیوه جدید کلاهبرداری، کلاهبرداران در ابتدا پیامکی با مضمون داشتن پیامی جدید در این سامانه های الکترونیک اعلام شده و کاربر را برای مشاهده این پیام و پرداخت وجه به سایت جعلی بانک هدایت کرده و اطلاعات حساب بانکی آنها را سرقت می کنند. کلاهبرداران بعد از ارسال پیامک به شهروندان، بمنظور واریز وجه پول دریافتی آنان را به سایت های جعلی و فیشینگ خود در فضای مجازی هدایت و با سرقت اطلاعات بانکی افراد، مبادرت به برداشت بدون مجوز از حسابشان می کنند.

اما نوع دیگر کلاهبرداری اینترنتی ارسال لینک به ویژه پیامک های قضایی است؛ در حقیقت با بوجودآوردن ایجاد یک ترس و اطلاع از وضعیت بهتان قربانی را مجبور به باز کردن لینک می کنند. بعد از کلیک بر روی این لینک ابتدا گوشی قربانی آلوده به نرم افزاری شده و پیامک هایی حتی برای شماره هایی که در گوشی فرد ذخیره نیستند هم می رود؛ سپس درخواست مقدار کمی پول برای اطلاع از وضعیت می شود که فرد با وارد کردن اطلاعات حساب خود موجودی حساب خودرا از دست می دهد. بعد از این اقدام، سپس شماره تلفن و کد ملی فرد را درخواست می کنند که با این کار کلاهبردار مبادرت به فعال کردن همراه بانک قربانی می کند و چون به سامانه پیامکی هم دسترسی داره می تواند کد را بردارد و از حساب های فرد برداشت کند.

بنابراین مسئولان سفارش می کنند اگر پیامی ارسال شد که داخل آن لینکی فرستاده بود و برای دریافت خدماتی قرار بود پول بپردازید این پیامک جعلی است. پیامک های قوه قضاییه با سرشماره ADLIRAN است و اگر ADLIRAN در متن پیامک باشد این پیامک جعلی است ضمن این که اطلاع رسانی قوه قضائیه رایگان است.

در همین رابطه پلیس فتا مدتی پیش دراین زمینه هشدارهای لازم را در قالب ارسال پیامک به شهروندان داد. این سازمان در پیامک ارسالی خود به شهروندان سفارش کرده است هموطنان دریافت هر گونه تماس تلفنی با خطوط شخصی و پیامرسان ها در خصوص دریافت جوایز در مسابقات رادیویی، خوش حسابی تلفن همراه و… کلاهبرداری است؛ همین طور تحت هیچ شرایطی بر روی لینک هایی که از سرشماره های شخصی ارسال می شود کلیک نکنند.

گفتنی است طی دو ماه گذشته دراین زمینه گفته شده بود مشترکین در صورت دریافت پیامک های مشکوک و حاوی لینک پرداخت رقم به هیچ وجه بر روی لینک کلیک نکنند و حتما به سر شماره دریافت پیامک توجه نمایند چون اساسا نباید پیامک های از این نوع و اهمیت بالا با شماره شخصی برای افراد ارسال شده باشد. این مقام مسئول سفارش می کند، مشترکین به خاطر بسپارند که نهادهای دولتی و معتبر از سرشماره های شخصی مبادرت به ارسال پیام نمی کنند و سازمان ها و نهادهای خصوصی و دولتی عمدتا از شماره تلفن های پوششی موسوم به «number mask» مانند «adliran»، «police» و دیگر شماره های تحت عنوان مشخص و مورد تأیید برای اطلاع رسانی استفاده می نمایند.

به صورت کلی کاربران باید توجه نمایند که شخصی در رسانه های اجتماعی، دانلود نکردن فایل ها از سایت های نامعتبر و غیرمطمئن، بروزرسانی آنتی ویروس، دقت در وارد کردن نشانی درگاه های پرداخت الکترونیکی بانکها و توجه به پروتکل امن HTTPS و عدم توجه به ایمیل یا لینک های ناشناس از بروز و ظهور چنین کلاهبرداری هایی پیشگیری کرده و ضریب امنیت را در فضای مجازی می افزاید.





منبع:

You may also like