سئو بوی: وزیر ارتباطات بعد از چندین ماه تلاش از احتمال تعطیلی کامل سرویس های ارزش افزوده به خاطر تخلفات و دزدی آنها از مردم آگاهی داده است. میزان تخلفات آنها که سودش به جیب شرکت ها و اپراتورهای تلفن همراه می رود، آن قدر زیاد است که محمد جواد آذری جهرمی از لفظ اختاپوس های ارزش افزوده برای آنها بهره برده است.

به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «پس از مدت ها کش وقوس درباره تخلفات کلان سرویس ارزش افزوده وزیر ارتباطات سرانجام با یک توییت خط قرمز آخر را کشید تا نبرد با اختاپوس دزدی از مردم به مرحله نهایی، حساس و سرنوشت ساز خود برسد. محمدجواد آذری جهرمی در توییتر خود اعلام نمود: «شاید وقتش رسیده باشد که بزودی کل سرویس های ارزش افزوده را برای همیشه تعطیل نماییم.»

تا پیش از این وزیر ارتباطات هیچ وقت از تعطیلی کامل این سرویس قدیمی که مایه نگرانی و از دست رفتن پول مردم با هزاران کلک شده حرف نزده بود. مجموعه وزارت ارتباطات تا قبل از این با جریمه شرکت های ارزش افزوده یا اپراتورها تلاش داشت تا متخلفان این حوزه را تنبیه کرده و به صورتی وضعیت آنرا با یک تصفیه سر و سامان ببخشد. توییت آذری جهرمی اما نشان داده است احیانا همانطور که بسیاری حدس می زنند تخلفات سرویس های ارزش افزوده آن قدر گسترده است که حالا وزیر ارتباطات تصمیمی انقلابی برای تعطیلی کامل آن گرفته است.

از دزدی با اپلیکیشن ها تا وعده اینترنت رایگان

اکثر مردم طعم تلخ قبض هایی با رقم نامتعارف یا تمام شدن سریع شارژ خط های اعتباری خودرا چشیده اند. شبکه های اجتماعی و سایت های مختلف پر از انواع تبلیغات برای فریب کاربران برای وارد کردن شماره تلفن همراه شان است تا روزانه حداقل ۵۰۰ تومان از جیب آنها بدون هیچ خدمات جدی یا محتوایی سرقت شود. شرکت های ارزش افزوده از چند سال قبل و با هدف ارائه خدمات ویژه به کاربران موبایل راه اندازی شدند. این سرویس ها قرار بود خدمات اضافه ای مثل متن، خدمات حوزه آی تی، سرگرمی و… را دربرداشته باشد و در ازای این خدمت، هزینه ای هم از مشترک بگیرد. حالا اما مدت هاست که ورق برگشته است. بسیاری از شرکت های فعال در این عرصه خدمات خاصی به مشترکان شان ارائه نمی کنند. در بهترین حالت آنها را در یک باشگاه هواداری عضو کرده و در ازای این عضویت در بازه های روزانه یا ماهانه هزینه ای از او دریافت می کنند. در واقع برخلاف نام این سرویس ها، هیچ ارزش افزوده ای به کاربر عضو شده در این باشگاه ها داده نمی گردد. میزان تخلفات آنها که سودش به جیب شرکت ها و اپراتورهای تلفن همراه می رود، آن قدر زیاد است که محمد جواد آذری جهرمی از لفظ اختاپوس های ارزش افزوده برای آنها بهره برده است.

نبرد در مقابل گردش مالی کلان

هیچ کس اطلاع دقیقی از گردش مالی مجموعه شرکت های فعال در حوزه ارزش افزوده ندارد اما تنها یک پرونده تخلف در این عرصه که وزیر ارتباطات اعلام نمود نشان از کلاهبرداری ۲۲ میلیارد تومانی داشت. در واقع ارزش افزوده و حجم کلاهبرداری انجام شده در آن یکی از اسرار مگوی کشور است.

محمدجعفر نعناکار، مدیرکل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران دراین باره به همشهری می گوید: «یک چرخه مالی خیلی بزرگ وجود دارد که صاحب محتوا، صاحب خدمات و تجمیع کننده و ارائه کننده و اپراتور، همه سود می برند. تنها کسی که ضرر می کند، کاربر صاحب سیمکارت است.»

همین گردش مالی کلان است که تعطیلی این سرویس ها را احیانا برای وزیر ارتباطات کشور هم خیلی مشکل خواهدنمود. واقعیت این است که اپراتورها از ارزش افزوده ها سود کلانی می برند اما کسی جزئیات آنرا علنی نمی داند. به صورت مشخص آمار دقیق و شفافی از میزان درآمد سالانه اپراتورهای تلفن همراه از خدمات ارزش افزوده وجود ندارد اما با اتکا به آمارهای مقطعی وزارت ارتباطات هم می توان از رقم هنگفت گردش مالی این حوزه سر درآورد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی قبل خبر از درآمد سالانه ۳هزار میلیارد تومانی در بازار پیامک داد که ۶۰درصد آن متعلق به خدمات ارزش افزوده و پیامک های تبلیغاتی است. همین طور تیرماه سال۹۵ مرتضی براری، که در آن زمان معاونت امور دولت و استان های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (دولت یازدهم) را برعهده داشت، گفته بود که در سال۹۴ همراه اول ۱۲۰۰میلیارد تومان و اپراتورهای ایرانسل و رایتل هر کدام هزار میلیارد تومان از محل خدمات ارزش افزوده درآمد کسب کرده اند. این رقم ها تنها سهم درآمدی اپراتورها از ارزش افزوده است و در سوی دیگر سهم شرکت های تجمیع کننده و تولیدکننده های محتوا قرار دارد که نشان داده است حجم گردش مالی این بازار چقدر زیاد است.»





منبع:

You may also like