به گزارش سئو بوی، سرپرست معاونت راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری از تبادل تفاهمنامه با اپراتور ایرانسل برای اجرای پروژه توسعه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری (FTTx) در کشور اطلاع داد.

به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، فناوری اصلی که هم اینک در بخش ارتباطات ثابت ایران به کار گرفته شده ADSL است و فناوری مبتنی بر فیبر نوری یا FTTx تنها سهمی معادل یک درصد را به خود اختصاص داده، گرچه شبکه زیرساخت کشور با سرمایه گذاری دولت، بیش از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم نموده است، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری کشور به تجهیزات قدیمی متکی است که به شبکه مسی معروف است. این شبکه به رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با تکنولوژیهای جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.

این در حالی است که برمبنای مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب وکارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب وکار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد. همین طور از زمان شروع دولت سیزدهم هم عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – به موضوع توسعه اینترنت ثابت تاکید کرده و گفته بود که برای توسعه ارتباطات ثابت و دسترسی عموم مردم در سراسر کشور به شبکه امن، پایدار، پرسرعت و ارزان باید یک عزم و اراده ملی شکل بگیرد و نهضت فیبرکشی در کشور راه بیفتد.

در تیر ماه سال جاری هم از ابلاغ تعهد پوشش هشت شهر جدید به اپراتورهای متعهد برای اجرای پروژه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری آگاهی داده شد؛ این تفاهم نامه ها در امتداد تقسیم کار اجرای پروژه توسعه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری در کشور امضاء شده اند و بر طبق ابلاغیه رگولاتوری مبتنی بر این تفاهم نامه ها، اپراتورهای رایتل در فردیس، شاتل در ساوه، آسیاتک در رامسر، فناپ تلکام در بندر امام خمینی، صبانت در بابل، گسترش ارتباطات مبنا در قرچک، های وب در گرگان و پیشگامان در بندر چارک تعهد دارند برای ایجاد و توسعه فیبرنوری اقدام نمایند.

به تازگی هم مهدی روحانی نژاد- سرپرست معاونت راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری- از تبادل تفاهم نامه با اپراتور ایرانسل برای اجرای پروژه توسعه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری (FTTx) در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: این تفاهم نامه در امتداد تقسیم کار اجرای پروژه توسعه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری بین رگولاتوری و اپراتور ایرانسل امضاء شده که در قالب آن این اپراتور متعهد شده است تا آخر سال ۱۴۰۳ برای ۵ میلیون خانوار پوشش دسترسی فیبرنوری بوجود آورد.

طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، وی با اشاره به این که بر طبق این تفاهم نامه قسمتی از تعهدات اپراتور ایرانسل برای ایجاد پوشش فیبرنوری می تواند بوسیله عقد قرارداد با اپراتورهای FCP اجرائی شود، اشاره کرد: با ورود اپراتور ایرانسل به حوزه ارتباطات ثابت، فضای رقابتی جدیدی میان ارائه دهندگان خدمات به وجود آمده و در پی آن امیدواریم مردم سرویس دسترسی ثابت را باکیفیت بهتری دریافت نمایند.





منبع:

You may also like