به گزارش سئو بوی، معاون وزیر ارتباطات ضمن اشاره به بررسی چالش ها و موانع توسعه فیبر نوری در جلساتی با اپراتورهای ثابت و سیار اظهار داشت: توسعه ارتباطات ثابت با عنایت به مدت زمان طولانی بازگشت سرمایه گذاری نیازمند حمایت های مالی است که حالا در چارچوب معافیت از پرداخت حق السهم و همینطور اختصاص درصدی از حق السهم اپراتورها برای ایجاد پوشش فیبرنوری در بازبینی مصوبه UNSP پیشبینی شده است.
به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، فناوری اصلی که هم اینک در بخش ارتباطات ثابت ایران به کار گرفته شده است، ADSL است و فناوری مبتنی بر فیبر نوری یا FTTx تنها سهمی معادل یک درصد را به خود اختصاص داده، گرچه شبکه زیرساخت کشور با سرمایه گذاری دولت، بیشتر از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم نموده است، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری کشور به تجهیزات قدیمی متکی است که به شبکه مسی معروف است. این شبکه به رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوری های نوین و استفاده از خدمات پهن باند دارد.
بر مبنای مصوبه شورایعالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد.
در این خصوص اوایل تیرماه بود که برای اجرای پروژه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری و برپایه ابلاغیه جدید رگولاتوری مبتنی بر این تفاهمنامه ها، اپراتورهای رایتل در فردیس، شاتل در ساوه، آسیاتک در رامسر، فناپ تلکام در بندر امام خمینی، صبانت در بابل، گسترش ارتباطات مبنا در قرچک، های وب در گرگان و پیشگامان در بندر چارک متعهد شدند برای ایجاد و توسعه فیبرنوری اقدام نمایند.
اصول حاکم بر صدور پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی تصویب شد
در این خصوص به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، صادق عباسی شاهکوه -دبیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات- از تصویب اصول حاکم بر صدور پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) در این کمیسیون اطلاع داد و با اشاره پیشینه مصوبه UNSP اظهار داشت: مرداد سال ۱۴۰۰ نخستین مصوبه در ارتباط با همگرایی پروانه های ثابت و سیار تصویب گردید که برپایه آن اپراتورهای تلفن همراه می توانستند به سرمایه گذاری در حوزه ارتباطات ثابت وارد شوند و در بازه زمانی ۵ ساله، حدود ۵ میلیون پورت پرسرعت ایجاد کنند.
وی ادامه داد: با استقرار دولت سیزدهم و برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبتنی بر فیبرنوری و پوشش ۲۰ میلیونی در بازه زمانی سه سال و نیم، برای توسعه ارتباطات ثابت تصمیم گرفته شد مصوبه کمیسیون در رابطه با پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی بازبینی شده و محتوای آن متناسب با هدف تعیین شده حوزه توسعه ارتباطات ثابت تغییر کند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به برگزاری جلسات مختلف با دارندگان پروانه ارتباطات ثابت و سیار و بررسی چالش ها و موانع توسعه در این عرصه اظهار داشت: توسعه ارتباطات ثابت با عنایت به مدت زمان طولانی بازگشت سرمایه گذاری نیازمند حمایت های مالی است که بعد از تائید هیات وزیران حمایت های مالی دولتی در چارچوب معافیت از پرداخت حق السهم و همینطور اختصاص درصدی از حق السهم اپراتورها برای ایجاد پوشش فیبرنوری در بازبینی مصوبه UNSP پیشبینی شد.
عباسی شاهکوه تصریح کرد: مصوبه UNSP با رویکرد یکپارچه سازی پروانه های ایجاد شبکه و خدمات و استفاده حداکثری از ظرفیت های فنی، زیرساختی و تجاری کشور تصویب گردید و نحوه پوشش خانوارها، میزان حمایت های مالی دولتی از محل حق السهم اپراتورها و نحوه نظارت بر اجرای این پروژه پیشبینی شده است.
افزایش سه درصد به هشت درصد درآمد اپراتورها به توسعه فیبر نوری
وی در تشریح درصد حمایت مالی دولت اظهار داشت: در مصوبه قبلی پیشبینی شده بود که سه درصد از درآمد اپراتورهای سیار و ثابت به توسعه فیبرنوری اختصاص داده شود. با عنایت به تکلیف وزارت ارتباطات در خصوص پوشش ۲۰ میلیونی در زمان بندی سه سال و نیم، حمایت مالی دولت از سه درصد به هشت درصد از درآمد اپراتورهای سیار و سه درصد از درآمد اپراتورهای ثابت تغییر داده شد.
دبیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در رابطه با نحوه پوشش خانوارها در مصوبه جدید اظهار نمود: در ادبیات فیبر نوری دو نوع پوشش خانوار متصل (Home Connect) و خانوار زیر پوشش (Home Pass) داریم که در بازبینی مصوبه این مورد به صورت شفاف تعریف شده است و برپایه مصوبه به ازای ایجاد پوشش تا ۳۰۰ متری خانوار در مراکز استان به ازای هر خانوار ۵۰۰ هزار تومان و در شهرهای خارج از مراکز استان به ازای هر خانوار یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به اپراتور اختصاص داده می شود.
عباسی شاهکوه اضافه کرد: علاوه بر آن این حمایت مالی، در حوزه اتصال هم به ازای هر پورت FTTh که به خانوارها متصل شود دو میلیون تومان از محل هشت درصد حق السهم دولت به اپراتورها کمک می شود و این مبالغ برای پوشش و اتصال در شهرهای غیر از هشت کلانشهر تخصیص می یابد.
وی در رابطه با معافیت کلانشهرها از حمایت مالی دولت اظهار داشت: چون به صورت منطقی ارائه سرویس در هشت کلان شهر تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، شیراز، اهواز و قم توجیه اقتصادی دارد به غیر از این هشت کلانشهر، در سایر شهرها از اپراتورها برای توسعه پوشش فیبرنوری حمایت مالی می شود.
وی ادامه داد: مفاد مصوبه UNSP در چارچوب الحاقیه موافقت نامه پروانه برای اپراتورهای متقاضی اعمال می شود.



You may also like