بگفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مشکل توقف در توسعه اینترنت خانگی، انحصار مخابرات ایران در سیم مسی و داکت های زیرزمینی است که در خصوصی سازی به اشتباه به آنها واگذار شده است.
به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بتازگی مصوبه ای، در خصوص افزایش ۳۰۰۰ میلیارد تومانی مالیات اپراتورها و اختصاص آن به برخی دستگاهها همچون صداوسیما برای امورات نظارتی ارائه کردند که با واکنش مسئولان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مواجه گردید.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- تصویری از این مصوبه منتشر نمود که در آن عنوان شده بود: حق الامتیاز و حق السهم دولت از اپراتورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی به میزان ۱۰ درصد افزایش می یابد و منابع حاصل به میزان ۳۰ هزار میلیارد ریال با هدف پشتیبانی از تولید محتوا و کارهای فرهنگی و نظارت در فضای مجازی هزینه می شود. مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن، منحصرا به عهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) سازمان صداوسیما است.

این اظهارات که با مصوبه مجلس، اینترنت گران نمیشود، کارشناسی نیست
وزیر ارتباطات درباره مصوبه مجلس برای افزایش حق سهم اپراتورها، با اعلان اینکه اگر این مصوبه تبدیل به قانون شود، لازم الاجراست، گفته بود: مصوبه کمیسیون تلفیق باید در صحن مجلس به تصویب برسد. اگر این روال تبدیل به قانون شود، تاثیر به سزایی در قیمت اینترنت در ایران خواهد داشت و این اظهارات که با این مصوبه، اینترنت گران نمیشود و اپراتورها حق این کار را ندارند، کارشناسی نیست.
آذری جهرمی با اشاره به مشکلات اینترنت خانگی، اظهار کرده بود: ظاهرا اینترنت خانگی در ایران ارزان تر از اینترنت موبایل است. اما واقعیت این است که در سایر کشورها اینترنت خانگی به خاطر دایر شدن خدمات فیبرنوری، کیفیت مناسبی دارد. ما در ایران به خاطر مشکلات با مخابرات در خصوصی سازی و اینکه سرمایه گذاری در این شرکت مدت هاست متوقف شده، رشد خوبی در اینترنت خانگی نداشتیم. سرعت اینترنت خانگی در سایر نقاط دنیا بالاتر است، در صورتیکه بابت این سرعتی که در ایران ارائه می شود، پولی که گرفته می شود بیش از مبلغی است که در دنیا مرسوم می باشد.
وی خاطرنشان کرده بود: هرچند به ظاهرا قیمت اینترنت خانگی در ایران ارزان تر از موبایل است، اما به نسبت جهانی، خدمات گران قیمتی است و باتوجه به سرعتی که دارد، اینترنت موبایل مقرون به صرفه تر است. این در حالیست که در دنیا اینترنت موبایل لوکس شمرده می شود و افراد بیشتر از اینترنت خانگی استفاده می نمایند.

رقابت با تهدیدات اینترنت ماهواره ای توسط مخابرات
با این وجود، در خبری که بتازگی از مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در رسانه ها پخش شده، اینطور آمده که منابع حاضر از این درآمد حق السهم اپراتورها باید برای گسترش زیرساخت اینترنت ثابت پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران که امکان ارائه خدمات صوت و تصویری پیشرفته را داشته باشد، صرف شود و همین طور مخابرات با این اینترنت ثابت پرسرعت باید امکان رقابت با تهدیدات اینترنت ماهواره ای توسط کشورهای خارجی دیگر در حریم کشور را داشته باشد.
در این راستا، حسین فلاح جوشقانی- رئیس سازمان تنظیم مقرارت و ارتباطات رادیویی- در واکنش به مصوبه مجلس، در توییتر نوشت: مشکل توقف در توسعه اینترنت خانگی، سرمایه نیست. انحصار مخابرات ایران در سیم مسی و داکت های زیرزمینی است که در خصوصی سازی به اشتباه به آنها واگذار شده است، آنرا رفع کنید. مسئولیت توسعه منظومه های ماهواره ای هم با سازمان فضایی است نه مخابرات ایران.
فلاح جوشقانی قبل از این درباره وضعیت اینترنت ثابت در کشور اظهار داشته بود: کاربران فضای مجازی باتوجه به گستردگی خدمات پهن باند از سرعت آن ناراضی هستند. ما در حوزه ارتباطات و پهن باند ثابت مشکلات زیادی داریم و توسعه یافته نیستیم. این مسئله هم نیز بر کسی پوشیده نیست. یکی از اشکالات این حوزه، عدم سرمایه گذاری در این بخش است. این کار جزئیات پیچیده اجرائی دارد و مجموعه ای که صاحب این تجهیزات باشد انحصار ایجاد می کند، مانند شرکت مخابرات ایران.



You may also like