به گزارش سئو بوی درحالی که علاوه بر بالا رفتن نرخ ارز و کمبود جهانی این کالا به علت کرونا، مشکلات ثبت سفارش و واردات منجر به افزایش قیمت گوشی شده، به قول یک فعال بازار موبایل، درصورتی که این مشکلات برطرف شود، حداکثر ظرف یک هفته قیمت کالا به روال مشخصی برمی گردد.
به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، انتشار کرونا در جهان تبعات زیادی داشته و همچون اینکه تولیدکنندگان گوشی در خیلی از کشورها با سلسله تعطیلی مواجه گشتند و این مورد ساخت گوشی و قطعات را با مشکل مواجه کرد. از طرفی در ایران هم باآنکه همواره در سال های اخیر در ماه اسفند با رشد فروش گوشی مواجه بود، اما سال گذشته، با وجود افزایش نرخ ارز و مشکلات مربوط به کرونا، برخلاف رویه سابق، رکود تورمی در بازار گوشی بوجود آمد.
بدین ترتیب قیمت اجناس این بازار بالارفته و با کاهش شدید ۳۰ تا۴۰ درصدی در تقاضا مواجه و افق کوتاه مدت و میان مدت برای واردکنندگان موبایل تیره شد. حالا پس از بازگشایی واحدهای صنفی کم خطر، فعالان این حوزه با چالش های جدید مواجه گشتند. از طرفی ادامه تعطیلی مراکز آموزشی و به تبع آن تمرکز بر آموزش آنلاین در دانشگاه ها و استفاده از اپلیکیشن های آموزشی توسط دانش آموزان، تقاضای موبایل را در بازار افزایش داده است.
از سوی دیگر مجموع عواملی همچون کمبود جهانی کالا به علت کرونا، بالا رفتن نرخ ارز، بسته شدن مرزها و محدودیت های ترانزیتی برای واردات کالا منجر به ایجاد عدم اطمینان بازار برای تأمین محصولات در آینده شده و عوامل تعادل بین عرضه و تقاضا را بر هم زده و قیمت گوشی را افزایش داده است. واردکنندگان هم عنوان کردند با ادامه مشکلات در زمینه ثبت سفارش و تخصیص ارز، با افزایش بیشتر از ۳۰ درصدی قیمت ها مواجه خواهیم شد.

بیشتر گوشیهای بازار در سال ۹۸ وارد شدند
در این راستا احسان علوی نسب – فعال بازار موبایل – در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: ترخیص هایی که واردکنندگان موبایل انجام دادند و کالایی که وارد کردند، عموما مربوط به سال قبل بوده است. در حالیکه با عنایت به کرونا و تعطیلی گمرک و مشکلاتی که وجود داشت و عدم ورود کالا از کشورهای مبدا به علت مردود شدن پروازها، حجم گوشیهایی که در سال ۹۹ ترخیص شده، بسیار محدود است.
وی افزود: بعد از انجام واردات کالا و و اظهار آن در گمرک، نرخ کالا مشخص است، از طرفی خرید ارز هم که از راه سامانه نیما انجام می شود، به ریال مشخص است. سازمان حمایت یک جدول دارد و مطابق آن نرخ فروش واردکننده را مشخص می کند. ازاین رو بالا رفتن قیمت گوشی ربطی به واردکننده ندارد. چون واردکنندگان در این مدت نتوانستند جنس زیادی وارد کنند و از سویی مبنای نرخ فروششان هم مشخص است و خارج از آن نمی توانند هزینه ای دریافت نمایند.
این فعال بازار موبایل با اشاره به افزایش قیمت گوشی بیان نمود: قیمت گوشی متاثر از چند پارامتر است که در این مدت این پارامترها با مشکل روبه رو و سبب شده ورود کالا و عرضه موبایل کم شود. امکان دارد واردکننده قبلا سود کمتری می گرفته و طی این زمانی که عرضه کالا کم شده، حداکثر سود ۱۵ درصدی که سازمان حمایت تعیین کرده را دریافت می کند تا بتواند ضرر این مدت را جبران کند و کارش کاملا قانونی می باشد.
علوی نسب با اشاره به اینکه اگر عرضه به حالت طبیعی برگردد، بازار هم به حالت طبیعی برمی گردد، اظهار داشت: بانک مرکزی و وزارت صمت باید همکاری کنند و اجازه تخصیص ارز و ثبت سفارش بدهند و واردکننده بتواند کالا بیاورد. مورد دیگر که از دست ما خارج است، پروازهای واردات کالاست که از کشورهای مبدا به ایران متوقف شده و البته شنیده شده که این مشکل در چند روز آینده حل می شود. به محض اینکه این مشکلات حل شود، حداکثر ظرف یک هفته قیمت کالا به روال مشخص برمی گردد.



You may also like