به گزارش سئو بوی مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن باند ثابت تا آخر سه ماهه سوم سالجاری، بیشتر از هشت میلیون و ۷۷۱ هزار نفر هستند که از فناوری های اینترنت پرسرعت، شامل ADSL، VDSL و FTTX که سرعت های متفاوتی دارند، استفاده می نمایند.
به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، امروزه کمتر کسی از اهمیت استفاده از اینترنت غافل است و فناوری اطلاعات به پدیده ای ضروری در زندگی افراد تبدیل گشته است. طی سال های گذشته، روند استفاده از اینترنت از سرعت های کیلوبیتی در اینترنت دایال آپ، رفته رفته جای خویش را به فناوری ADSL داد که سرعتی به مراتب بیش تر داشته و سرعت هایی تا ۵۲۱ کیلوبیت بر ثانیه و حتی ۱۶ مگابیت را هم پوشش می داد و الان نوبت به فیبر نوری است که سرعت هایی به مراتب بالاتر را برای کاربران به ارمغان آورد.
هم اکنون، انواع سرویس های موجود اینترنت در ایران، به علت داشتن خصوصیت های متمایز از هم، برای کاربران با شرایط مکانی و موقعیتی متفاوت عرضه می شود. سرویس های پرسرعت فراهم شده از سرویس های ثابت تا نقطه به نقطه و درنهایت همراه را شامل می شوند که هر سرویس هم در خود دارای انواع مختلفی سرویس های متمایز از هم است که کاربران اینترنتی بسته به شرایط و نیاز خود می توانند مناسب ترین سرویس را انتخاب کنند.
یکی از انواع اینترنت پرسرعت، اینترنت ثابت است که اینترنت های ADSL، VDSL و FTTX را شامل می شود؛ این دسته به یک مکان مشخص و محدوده جغرافیایی خاص یا بستر فیزیکی محدود هستند و خارج از این محدوده ی مشخص، امکان استفاده از این سرویس وجود ندارد.
طبق آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا آخر سه ماهه سوم سالجاری، مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن باند ثابت بیشتر از هشت میلیون و ۷۷۱ هزار نفر را شامل می شوند که تعداد مشترکان به تفکیک در جدول زیر آمده است.



اینترنت ADSL مخفف Asymmetric Digital Subscriber Line است و جزو قدیمی ترین سرویس های اینترنت در جهان است که با استفاده از خطوط تلفن ثابت و بدون ایجاد مزاحمت برای تماسهای صوتی (اتفاقی که در دایال آپ رخ می داد)، اطلاعات را از مراکز مخابراتی به روی مودم می آورد. اتصال اینترنت ADSL را می توان روی خطوط تلفن ثابت ایجاد کرد و نیازی به کابل کشی و نصب خطوط جدید ندارد.
اینترنت ADSL، ارزان و نسبت به انواع دیگر اینترنت پهن باند در دسترس و راه اندازی سریع و ساده تری دارد؛ با این حال، محدودیت هایی همچون سرعت دانلود کمتر از ۲۴ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود کمتر از دو مگابیت روبه روست. هم چنین سیم های تلفن، فاصله از مرکز مخابرات، بستر خطوط تلفن شهری روی سرعت و کیفیت آن اثرگذار است و برای مثال افرادی که به سرویس دهنده یا مرکز مخابراتی نزدیک ترند، از امکانات بهتری برخوردار می شوند.
اما اینترنت VDSL مخفف Very-high-bitrate Digital Subscriber Line و روی بسترهای کابل های شبکه است. ازاین رو برخلاف ADSL از خطوط تلفن ثابت شهری برای انتقال اطلاعات استفاده نمی کند و احتیاج به کابل کشی دارد. البته سرعت دانلود روی اینترنت VDSL نزدیک به پنج برابر سرعت دانلود ADSL است و سرعت آپلود آن هم ۱۰ برابر ADSL است.
فناوری VDSL از نزدیک ترین کافوی نوری (صندوق توزیع خطوط مشترکین که ورودی آن فیبرنوری و خروجی آن کابل مسی است) به مشترک سرویس می دهد، ازاین رو فاصله ی کاربران از مرکز مخابراتی تفاوتی ایجاد نمی کند و تمامی مشترکان یک سرعت اینترنت را دریافت می کنند اما نکته ای که می تواند روی سرعت اینترنت اثرگذار باشد، کیفیت کابل های مسی و تداخل است.
اینترنت فیبر نوری (FTTx) مبتنی بر کابل های فیبر نوری است و از کابل های مسی یا خطوط تلفن استفاده نمی کند و کابل های فیبر نوری انتقال دهنده اطلاعات هستند. به علت استفاده اینترنت فیبر نوری از سیگنال های نوری، کیفیت و سرعت بیش تری نسبت به ADSL و VDSL دارد و می تواند یک کیفیت و سرعت را بدون در نظر گرفتن فاصله کاربر تا سرویس دهنده ارائه دهد. فیبر نوری می تواند سرعت های دانلود و آپلودی بالغ بر یک گیگابیت عرضه نماید.
یکی دیگر از انواع اینترنت پرسرعت، سرویس های ثابت بی سیم است که انواع ADSL، TD-LTE، وایمکس و اینترنت نقطه به نقطه بی سیم را شامل می شود؛ این دسته از سرویس ها همان اینترنت پرسرعت ثابت هستند، با این تفاوت که در همان حوزه مکانی قابلیت اتصال بی سیم را دارند و هم چنین امکان اتصال چند دستگاه، به صورت همزمان را فراهم می کنند.
اینترنت TD-LTE حداکثر سرعت آزمایشگاهی ۱۱۰ مگابیت بر ثانیه را دارد و حداکثر سرعت عملیاتی آن هم، ۴۰ مگابیت بر ثانیه برآورد شده است. محدودیت این سرویس قطع سرویس در صورت جابجایی بین آنتن ها، کاهش کیفیت سرویس با افزایش فاصله کاربر از آنتن و یا وجود اختلال های رادیویی، تعرفه بالاتر به علت نوع سرویس، هزینه نصب و نگهداری بالا و استفاده اختصاصی از فرکانس رادیویی است.
البته مسئولان معتقدند در ۱۰ سال گذشته، اینترنت ثابت رشد کمی داشته و الان رشدش منفی شده است، از طرفی مردم که خواستار دریافت خدمات باکیفیت هستند هم ترجیح می دهند با عنایت به تعرفه پایین موبایل و بهتر بودن سرعت و کیفیت اینترنت اپراتورها، از موبایل استفاده کنند، هرچند این مورد در بلند مدت برای ایران خوب نیست و باید چاره ای برای آن اندیشید. مشترکان ارتباطات پهن باند ثابت به تفکیک سرعت و فناوری در جداول زیر آمده است.









You may also like