به گزارش سئو بوی رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به ایجاد سیستم عامل موبایل برای نیازهای بومی اظهار داشت: به سیستم عاملی نیاز داریم که نسبت به دو فاکتور امنیت و استقلال آن مطمئن باشیم، اما این به معنای اجبار برای همه نیست و قرار نیست جایگزین تمامی سیستم های عامل شود.
به گزارش سئو بوی به نقل از ایسنا، امیر ناظمی – معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – با اشاره به تصمیم برای ایجاد سیستم عامل بومی موبایل، اظهار نمود: یک درصد از نیازمندی های ما به سیستم عاملی نیاز دارد که نسبت به دو فاکتور امنیت و استقلال آن مطمئن باشیم؛ این که نفوذی به آن نباشد و تصمیم دیگری بر آن تأثیر نگذارد. سیستم عامل بومی یعنی سیستم عاملی که پاسخگوی نیاز بومی بوده و برای نیازهای ما شخصی سازی شده باشد؛ درواقع قرار نیست به نیاز همه پاسخ دهد، بلکه برای یک سری نیازمندی های خاص است.
وی که در جمع خبرنگاران سخن می گفت، با بیان این که قرار نیست دولت این سیستم عامل را بنویسد، اضافه کرد: این سیستم عامل آماده شده و می تواند روی گوشیهایی که در ایران تولید می شود، قرار گیرد و با بعضی برندهای خارجی هم مذاکراتی انجام شده است؛ اما در کل، به معنای اجبار برای آنها نیست و قرار نیست جایگزین همه سیستم های عامل شود. اگر زمانی شهروندی ترجیح داد و دوست نداشت با این سیستم های عامل کار کند چون برایش محدودیت ایجاد کرده، این امکان برایش وجود خواهد داشت.

احراز هویت برای تمامی اپلیکیشن ها محدودیت ایجاد می کند
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به سامانه شبکه احراز هویت کاربران (شاهکار) بیان کرد: شاهکار یک سرویس حاکمیتی است و پس از مدتی امکان دارد همه اپلیکیشن ها که می خواهند مطمئن شوند کاربرانشان فیک نیستند و قابلیت شناسایی داشته باشند، همه را مجبور به احراز هویت کنند که این برای جامعه محدودیت بوجود می آورد. اما هر کس برای دریافت سامانه شاهکار درخواست کند و درخواستش از دید ما منطقی باشد، ما عرضه می دهیم.
ناظمی با بیان این که جایی که مورد نیاز است، باید احراز هویت صورت گیرد، اظهار داشت: برای مثال در جابه جایی های مالی و فین تک ها احراز هویت لازم است، چون لازم است بدانیم چه آدمی پول جابه جا می کند، اما درباره شبکه های اجتماعی، کسی دوست ندارد احراز هویت شود. اپلیکیشن های خرید و فروش هم اگر درخواست دهند، ما شاهکار را به آنها عرضه می دهیم.
وی افزود: ما قیمت را صفر نمی نماییم و به همه دسترسی نمی دهیم که درخواست احراز هویت کنند و برای رعایت حقوق شهروندان سخت گیری می نماییم. البته برای عرضه یک سرویس، تجهیزاتی نیاز است و ما نمی توانیم سرویسی دهیم که قیمتش از هزینه تمام شده برای دولت پایین تر باشد اما همان قیمت را از کسب وکار می گیریم و روی حداقل قیمت منصفانه دریافت می نماییم.

نقش ICT در کمک به رفع مشکلات بعد از سیل
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات انجام شده در زمان سیل اظهار داشت: طبق آمار جهانی، ۷۰ درصد لطمات ناشی از حوادثی مانند سیل صرفاً از راه آگاهی رسانی قابل حل است. ما در زمان وقوع سیل چند کار انجام دادیم، نخستین کار سرویس های اخطار مکان محور بود. سه سال پیش ۱۷ دقیقه بارش در سولقون، به کشته شدن ۱۱ همشهری منجر گردید، اما امسال با وجود بارش های شدیدتر این اتفاق نیفتاد.
ناظمی با اشاره به نقش اپلیکیشن ها در اقدامات بعد از وقوع سیل بیان کرد: با شرکت های تولیدکننده اپلیکیشن های نقشه و مسیریابی که مجموعاً چهار میلیون کاربر در ایران دارند، هماهنگی انجام شد که در روزهای عید اعلام کنند کجا خطر آب گرفتگی و سیلاب وجود دارد. یکی دیگر از سرویس ها اعلام نقاط امدادی در اپلیکیشن های نقشه بود. هم چنین در برخی از شبکه های اجتماعی می توانستید مکان نقاط امدادی هلال احمر را ببینید. یکی دیگر از قابلیت اپلیکیشن ها، امکان اضافه کردن پایگاه های امدادی بود که بیش تر در اختیار پایگاه ها بود اما بزودی دسترسی عمومی آنرا هم اعلام می نماییم که برای توزیع امکانات افراد راحت تر شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: یکی دیگر از اقدامات، ارسال پیامک های انبوه شهری بود که در مجموع در روزهای عید برای سیل غیر از فلش مسیج ها، بیشتر از دو میلیارد پیامک فرستاده شد. هم چنین تصاویری از نقاط سیل گرفته به صورت پهباد و فضایی دریافت می شد که به صورت روزانه دو نوبت در روز برای مناطق مختلف ارسال می شد، چونکه تصویر هوایی به شدت اهمیت دارد و شما می توانید با این تصاویر یک برداشت کلی از محیط به دست بیاورید که کجا صدمه پذیرتر است.
وی با بیان این که در مناطق آب گرفته، برق را قطع می کنند چون امکان برق گرفتگی مردم وجود دارد، اضافه کرد: وقتی برق قطع شود، شبکه اینترنت و ارتباطی هم قطع می شود، پس ما باید برقمان را مجزا می کردیم. بنابراین زمانی که برخی از آنتن های ما زیر آب رفته بود که امکان برق رسانی وجود نداشت، ما دستگاه های ژنراتور فرستادیم که موبایل ها کار کنند.



You may also like